Undvik mögelsvamp

Torka inte dina kläder inomhus. Häng i stället kläderna till tork utanförMögel kan ofta förhindras med ett torrt hem och ventilation.

Du kan hålla luftfuktigheten nere hemma genom att följa dessa tips:

Var noga med att vädra effektivt
Skapa genomdrag i bostaden under 5 till 10 minuter flera gånger om dagen. Du måste vara extra noga med att vädra i badrummet och i köket, när du har duschat eller lagar mat.

Använd fläkten
Använd alltid fläkten vid matlagning. Kontrollera att utsug och luftutsläpp fungerar som de ska. Det bildas ofta mycket fukt när man lagar mat.

Ut med våta kläder
Torka inte dina kläder inomhus. Häng i stället kläderna till tork utanför. Eller använd en torktumlare med kondensfunktion eller frånluft.

Kontrollera temperaturen
I möjligaste mån bör du försöka hålla samma temperatur i alla rum i hemmet. På så sätt undviker du att varm och fuktig luft från resten av bostaden tränger in i t.ex. ett svalt rum och därmed kan ge kondens på de svalare väggarna.

Var varsam med vattnet
Om du får en vattenskada i ditt hem så se till att skadan åtgärdas så snart som möjligt. Fukt ger nämligen idealiska levnadsförhållanden för mögeltillväxt. Kontakta oss gärna för att få hjälp.

Kontrollera ventiler
Håll friskluftsventiler i fönsterkarmar och väggar öppna. Se också till att rökkanaler och utsugsventiler fungerar och är rena.


Köp ett mögeltest: